طريقة عمل تورتة شوكلاتة

émoticône smile 
المقادير:

4 بيضات
200 غرام  سكر فانيليا
معلقة كاكاو

طريقة التحضير:

نضرب المكونات بسرعة حتى يضاعف حجم البيض ونزود عليه كوب دقيق منخول مع خميرة فورية ونضرب كويس ونضع الخليط في قالب مدهون و ندخلها الفرن سخن لمدة 25 دقيقة وفي آخر 5 دقايق نشعل الشواية من فوق ولما تبرد نقسمها بالعرض نسقيها بالسيرب او الشربات.

تحضير الكريمة: 2 او 3 علب قشدة تكون باردة نضربها مع السكر و معلقة كاكاو نضربهم حتى تختلط كويس. ونحضر الدائرة الاولى من الكيكة ندهنها بالكريمة ونضع فوقها الطبقة الكيكة التانية ونغلفها من الخارج بالكريمة وندخلها التلاجة تجمد لمدة ربع ساعة ولما تخرج نزينها بصوص الشوكلاتة والفارماسيل ونزينوها بأي حاجة من الفوق زي الفواكه وقطع شوكلاتة.

تحضير السيرب: كوب ماء -نص كوب سكر -فانيليا. نضعهم فوق نار هادئة حتى يدوب السكر.

تحضير صوص الشوكلاتة:
5 معالق زبدة -5 معالق كاكاو -100 جم شوكلاتة خام. ندوبهم ونسخنهم في حمام ميّه عالنار و ممكن نزود عليه علبة القشدة ونقلبها
Previous
Next Post »